Про участь вихованців гуртка «Літературна творчість» в Літературному фестивалі

12 травня 2018 року затишний зал Комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» виповнився голосами молодих літераторів, адже у цей день тут проводився літературний фестиваль. Задумувався він як міський, а вийшов як міжміський (Анастасія Затворницька, яка кілька років тому навчалась у Харкові і добре знає про такий захід, спеціально приїхала з Києва), переважно слобожанський (був талановитий поет із Краматорська) і точно обласний, адже були чудові учасники із Дергачівського, Харківського та Чугуївського районів.

Тривав своєрідний літературний концерт дві з половиною години. Але ніхто й не помітив того часу, адже в голоси (різні молоді, зовсім юні та голоси вже впевнених в своїх творчих силах людей) природно вплелись слова добре відомих майстрів: поета, натхненника міжнародного літературного конкурсу «Слов’янська премія» Сергія Костянтиновича Шелкового та барда, поета і досвідченого організатора щорічних творчих фестивалів Юрія Чайки.

Звернули на себе увагу юні таланти із гуртка літературної творчості Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради», котрий відомий як гурток «Зав’язь». Багатьох із них було відзначено за оригінальність, добре виконання та професійність творів і запрошено на вересневий семінар-огляд «Молода Слобожанщина». Адже так уже склалось за більше, аніж два десятиріччя, що фестиваль – це наче камертон для подальшої творчої роботи на семінарі-огляді, суть якого полягає не просто в демонстрації своїх умінь та хисту, а налаштування досвідченими письменниками творчого запалу юних на працю і ще яскравіше та майстерніше виявлення свого хисту.

Модераторами фестивалю були вже знані молоді письменники, до речі, вихідці з гуртка «Зав’язь»: Антоніна Тимченко та Наталія Васильєва. Функції журі також взяли на себе письменники (переважно випускники вже згаданого гуртка): Ася Шевцова, Марія Козиренко, Анна Дадика та Марко Терен. Фотокореспондентом також була випускниця «Зав’язі» Марічка Губачова.